ظریفتهای اقتصادی افغانستان برای تجار ایرانی
بازار افغانستان روزنه خوبی برای افزایش همکاریهای اقتصادی و تجاری میان ایران و افغانستان به شمار میرود.
به گزارش بهنام یزدانی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل ؛ بازار افغانستان روزنه خوبی برای افزایش همکاریهای اقتصادی و تجاری میان ایران و افغانستان به شمار میرود.
از هرات باستان نزدیکترین شهر همسایه شرقی به کشورمان تا کابل پایتخت افغانستان همه نوع محصولات ایرانی در بازار افغانستان یافت میشود، مزیتهای فراوان از جمله همسایگی و همزبانی باعث شده است ایران شریک نخست تجاری افغانستان شود، اما چند ماهی است که اشغالگران از این کشور رفته اند و افغانستان حاکمان جدیدی دارد، کشورهای دور و نزدیک در تلاش هستند جای پای خود را در بازار افغانستان مستحکم کنند و طرحهای اقتصادی این کشور را در دست گیرند.
افغانستان مهمترین مقصد صادراتی برای کشورهایی است که توان صادراتی دارند، معادن افغانستان به جز آنهایی که گفته میشود اشغالگران در بیست سال اشغال غارت کرده اند تا حدود زیادی دست نخورده باقیمانده است.
اما افغانستان هنوز سالها با تولید فاصله دارد و سیاستهای استعماری نگذاشته است این کشور به تولید برسد و همچنان محتاج به خارج از کشور باقی مانده است.
همزمان با رقابت کشورهای مختلف برای ورود به بازار افغانستان، مسئولان طالبان میگویند آماده توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و منطقه از جمله ایران هستند.
«عزیزی» سرپرست وزارت تجارت طالبان تاکید کرد: افغانستان آماده است روابط تجاری خود را با جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف گسترش دهد.
«حشمت غنی» سرمایه گذار و فعال اقتصادی افغان نیز گفت: زمینه همکاری جمهوری اسلامی ایران با افغانستان از جمله در بخش کشاورزی فراهم است و ایران با توجه به فناوریهای خود میتواندکشاورزی فرا سرزمینی انجام دهد.
«آذرخش حافظی» عضو اتاق تجارت اکو نیز خاطرنشان کرد: از مجموع ده میلیارد دلار واردات سالانه افغانستان، سه میلیارد دلار آن سهم ایران است و ایران شریک نخست تجاری افغانستان است.
از مجموع سه تا چهار میلیارد دلار روابط اقتصادی سالانه ایران و افغانستان، سهم صادرات افغانستان به ایران حدود پنجاه میلیون دلار است.